Mutus liber in quo tamen tota philosophia hermetica, figuris hieroglyphicis depingitur ter optimo maximo Deo misericordi consecratus, solisque filiis artis dedicatus, authore cujus nomen est Altus. - Baulot, Isaac; Savouret, Pierre, flourished 1677 (Rupellae : apud Petrum Savovret cum Priuilegio Regis, 1677)
The title page shows angels descending Jacob's ladder blowing trumpets while Jacob sleeps below. The plates depict the preparation of the Philosopher's Stone.
Entry in cat. under Hermes Trismegistus.
No annotations.
See Jean Flouret's article in F3.a.16.
Jean Flouret, 'A Propos de l'auteur du 'Mutus Liber' : extrait de la revue française d' histoire du livre no 11 2e trimestre 1976'
Isaac Baulot
French and Latin
Written on front pastedown : 'Ex dono Authoris. Bouhéreau'.
Keywords: Hermes Trismegistus; Alchemy